Witam
Czy kilkudniowe spóźnienie do ASO na doroczny przegląd może skutkować jakimiś problemami? Przegląd wypada mi w okolicach wigilii a wiadomo że wtedy na głowie jest dużo więcej innych spraw
Zadzwoń do ASO i zapytaj. Myślę że nie powinno być problemu. Przewidują chyba jakąś tolerancję.
Słuszna uwaga i tak trzeba wcześniej zadzwonić, żeby umówić się na jakiś wolny termin ?
tyle że jeszcze nie zdecydowałem które ASO
Marx, myślę, że sporo kierowców ma podobne dylematy trzeba podjąć męską decyzję i jazdaaaa do ASO oczywiście czas nie najlepszy z okazji Świąt, Sylwestra i związnych z tym okoliczności..... wiadomo: szał zakupów, obżarstwo, lenistwo, pijaństwo, szaleństwo... pytanie: w jakiej "formie" będą serwismani gdy pojedziesz na ten swój przegląd ?! co do wyboru ASO, to tego nikt za Ciebie nie zrobi... mogą jedynie pomóc opinie innych użytkowników poszukaj kogoś z okolic, kto może z czystym sumieniem polecić dobre i sprawdzone ASO.... chociaż na to też nie ma reguły ? Jeden trafi dobrze, drugi źle... zależy z czym się jedzie i na kogo akurat się trafi. Wszędzie są ludzie i ludziska.
W każdym razie życzę powodzenia.
SPOT Poznań: ..... ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Nie ma żadnej tolerancji jeśli chodzi o datę przeglądu!!!! Jeśli wystąpi jakaś usterka serwis może odmówić naprawy gwarancyjnej ze względu na niedotrzymanie terminu przeglądu.
To że niektóre serwisy podchodzą do tego mniej rygorystycznie to tylko dla tego żeby mieć w razie czego punkt zaczepienia na klienta. W warunkach gwarancji ani w książce serwisowej nie ma nic na temat tolerancji wizyty w serwisie, a jak nie ma na papierze to nie ma o czym dyskutować!!
Mogą zabrać Ci gwarnacje (jeśli masz) za niedotrzymanie terminu przeglądów.
Jeśli nie możesz jechać między świetami a nowym rokiem to jedź przed świętami.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz